Vacancies

4 Vacancies
Werkvoorbereider

Werkvoorbereider

Hengelo

Wij zoeken een werkvoorbereider die zich thuis voelt in een dynamische, klantgedreven en hands-on organisatie en pas tevreden is als de projectorganisatie staat als een huis.

Als werkvoorbereider zorg je ervoor dat onze machines, machineonderdelen en spareparts op de meest efficiënte wijze geproduceerd kunnen worden. Jij bepaalt wanneer en hoe de producten door de productie lopen en organiseert hiervoor de materialen en middelen. Je signaleert knelpunten en werkt mee om deze samen met je collega’s op te lossen. Je stemt prioriteiten af met de projectmanager en manager operations en volgt dit op met de juiste werkvoorbereiding. Je begeleidt nieuwe producten in de productie en kijkt continu of je punten ziet die verbeterd kunnen worden. Je voorziet de systemen van de juiste data en je verwerkt dit in ons ERP-systeem (BaaN), zodat alle informatie op één plaats te vinden is. Jij zorgt er samen met jouw collega’s voor dat de productie zo efficiënt mogelijk en zonder verstoringen verloopt.

Jouw werkzaamheden:

 • Opstellen en plannen van projecten c.q. productie inclusief mijlpalen, taken en resources;
 • Bepalen en onderbouwen van Make-or-Buy beslissingen;
 • Vertalen van productietekeningen en stuklijsten naar productieopdrachten;
 • Bewaken (tijdige) beschikbaarheid van voor productieopdrachten benodigde materialen, inkoopdelen en/of halffabricaten;
 • Bewaken voortgang planning, werkvoorbereiding, uitgifte, productie en gereed melding productieopdrachten;
 • Lezen en bewerken van technische tekeningen;
 • Voorbereiden van programma’s voor lasersnijden en kanten;
 • Maken van kostprijs- en nacalculaties.

Mechatronische Field Service Engineer

Mechatronische Field Service Engineer

Bleiswijk

Als enthousiaste en service gedreven monteur ben je, binnen de Benelux, werkzaam bij onze klanten in de staalindustrie aan de Kaltenbach staalbewerkingsmachines (boor-, zaag-, pons- of straalmachines). Hier ben jij de specialist voor het in-bedrijf stellen, het opsporen van storingen en uit te voeren onderhoud. Geen dag is hetzelfde. Jij zorgt er voor dat de klanten perfect geholpen worden. Ook kan er af en toe een beroep op je worden gedaan werkzaamheden te verrichten buiten de Benelux en Europa.

Je hebt een brede technische interesse en kennis (of bereid je hierin te ontwikkelen) van hydrauliek, mechaniek, pneumatiek, elektronica en PLC besturing. Na een gedegen inwerkperiode zal jij uiteindelijk geheel zelfstandig aan de slag gaan. De servicecoördinator en werkvoorbereider op de vestigingen Hengelo en Bleiswijk zijn jouw back-up op het gebied van kennis en onderdelen. Je krijgt de beschikking over een bedrijfsauto, mobiele telefoon en laptop. Je standplaats is Bleiswijk van waaruit je wordt aangestuurd.

Taken & verantwoordelijkheden:

Jij bent de technisch specialist en zorgt er voor dat de klanten probleemloos met hun machines kunnen werken.

Een kleine greep uit je werkzaamheden:

 • installeren en in-bedrijf-stellen van (gereviseerde) machines;
 • storingen oplossen, onderhoud en revisies verzorgen aan bestaande installaties;
 • uitvoeren van updates aan bestaande installaties;
 • je rapporteert aan de klant en de binnendienst en verzorgt de administratie rond het project.

Constructiebankwerker

Constructiebankwerker

Hengelo

Voor onze machinebouw zoeken wij een constructiebankwerker die wil bijdragen aan de productie van onze klantspecifieke straalmachines. Ben jij een allround metaalbewerker? Werk je daarnaast graag op een vaste werkplaats in dagdienst? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

Wat ga je doen?

Als constructiebankwerker ben je verantwoordelijk voor het samenstellen van klant specifieke modules en machines door middel van lassen en assembleren. Je werkt zelfstandig en in teamverband aan de verschillende delen van de straalinstallaties en bouwt samen met je collega’s aan een kwaliteitsmachine. Het mooie van deze baan is de mix van werkzaamheden en het maken van een volledig eigen product in onze fabriek in Hengelo. Jij bent binnen de organisatie een belangrijke schakel als het gaat om de realisatie van onze projecten. Het leveren van kwaliteit is kenmerkend voor Kaltenbach/Gietart, en daarvoor hebben we jou nodig.

Field Service Engineer

Field Service Engineer

Internationaal

Door de ingezette ambitieuze groei van onze organisatie is de behoefte ontstaan ons team verder uit te breiden.

Wij zijn daarom op zoek naar een:

Field Service Engineer:

Het werk houdt in:

Zelfstandig of met je collega pleeg je onderhoud aan bestaande straalmachines bij de klant op locatie of verzorg je de opbouw en inbedrijfstelling van nieuw geleverde staalstraal machines en bijkomende installaties op locatie bij de klant. Onze klanten bevinden zich met name in Centraal Europa. 

Dit zijn de verantwoordelijkheden:

 • Opbouwen van een complete of deel van een staalstraal machine met bijbehorende transportsystemen, conserveringslijn, mechanisch, elektrisch, pneumatisch en hydraulisch.
 • Afstellen en inbedrijf stellen van deze installaties. Scholen van toekomstige bedieners.
 • Oplossen van machinestoringen eventueel in overleg met collega’s, servicecoördinator en manager. Aanleveren van benodigde gegevens voor modificatie en het uitvoeren van deze.
 • Verrichten van service, reparatie- en controle werkzaamheden aan geïnstalleerde machines. Storingen oplossen in mechanische, electrische, pneumatische of hydraulieke onderdelen.
 • Verantwoorden van tijd en kosten per project, invullen van oplever documenten en verwerken van bijbehorende onkostendeclaratie.
 • Rapporteren van bevindingen als input voor structurele product- en procesverbeteringen.

Change language